Известие

Collapse
No announcement yet.

Шумоизолация?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
    Ми като не може оригинално, някакво друго дет да му пасва на фито.Или гъзария или сток, и двете не става.
    Като се замисля май ще си остана така,колата има уникален звук като за дизел.Но все пак ще търся някакви варианти по двигателя.За декоративният капак намерих решение(имам друга 156-ца която ползвам за части и ще взема от нея шумоизолация от към двигателя),остава въпросът какво да сложа на кората.Нещо което хем да върши работа хем да не се напоява с вода много.
    Сега ще кажете що се занимава с тея гимнастики след като така или иначе отзад ще си е шумно?!Да,но друго си е когато колата работи на място или се кара на ниски обороти почти да не се чува.
    Alfa Romeo 156 2.4 JTD 2003 г 150+sigpic

Comment

Ами ако няма резонаторно гърне, вземи и сложи, ама такова дето е с вата вътре а не от кухите консерви щото с тях още по кофти.Туй съм го пробвал.Ако не те удовлетворява ефекта пробвай каквото си намислил, но лично аз мисля че няма да има ефект това с кората под двигателя.Има и друг вариант да обвиеш тръбите с азбестово одеяло или въженце.Виждал съм, но нямам критерий за сравнение.
      Last edited by dimitar_vd62; d.m.y г., 22:37.
      По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
      конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
      Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
      Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Тази Неделя си поиграх малко и доработих кората под мотора като сложих шумоизолация от БМВ 5-ца. След като завъртях ключа останах много приятно изненадан от разликата в шума на мотора още на празен ход - в момента се чува доста по-приглушено. В най-скоро време смятам да шумоизолирам багажника, задните калници и вратите.
        Alfa Romeo Alfetta GTV 1800
        Alfa Romeo 164 3.0 V6

Comment

И аз на моята и сложих изолация от Clio,но още не съм я пробвал защото колата е в бокса за нова боя,ще напиша как в когато монтирам кората.

Comment

Аз колеги използвах разни стари кечета и някаква пенеста постелка от багажник и стана доста тихо. Обаче не мога да преборя шума от вятъра след 80 км/ч
            AR 156 1.8 TS + LPG

Comment

Първоначално публикувано от nightsurfer Покажи съобщение
              Аз колеги използвах разни стари кечета и някаква пенеста постелка от багажник и стана доста тихо. Обаче не мога да преборя шума от вятъра след 80 км/ч
              Прегледай си затварянето на вратите и ако трябва ги регулирай.
              166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
              ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Чел съм съветите ти за вратите колега, ако имаше нужда щях да го сторя , аз даже подпъхнах едни силиконови шлаухи в уплътненията та да стоят по - несмачкани , ама явно много искам , то Бентли няма да стане от алфа.
                AR 156 1.8 TS + LPG

Comment

не знам при теб, но аз, над 100км/ч като придърпам яко вратата навътре и шума изчезва.
                  с тая шлауфха, може би задълбаваш проблема.
                  тонов е прав, поиграй си с вратите.
                  sigpic156 SW 2001 бивша.

Comment

Еее леко се успокоих. Бях се шашнал че ми шуми излишно в колата,ама при мен се полушава това след 150-160км/ч.
                    EX-AlfaRomeoSuper155 2.5 V6 + Remap by O.E.Motorsport and LPG Injection
                    EX Mazda 6 2004 +Lpg ----EX SAAB 9-3ss 2.8V6-AERO 250hp MY2006 - With LPG+obd
                    NOWAudi a6 c6 Allroad 3.2 FSI + LPG

Comment

И като качиш две жени в колата, баму се мамата на целия труд....
                      По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                      конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                      Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                      Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Така,облепих вратите с модернизирана битомна изолация,същото направих и с предния капак под оригиналната кора.На кората под двигателя занитих шумоизолация от капак на Clio.Резултатът е поразителен,много съм доволен.

Comment

Working...
                        X